Ga naar hoofdinhoud
Podcast

In onze podcAZt-reeks laten we onze artsen en #teamsintjan-leden aan het woord over diverse onderwerpen die patiënten bezighouden en vragen die ze zich mogelijk stellen. Zelf ook eens luisteren wat ze zoal te vertellen hebben? Op deze pagina verschijnen gaandeweg de verschillende podcAZts die patiënten op onze website ook bij de desbetreffende diensten kunnen vinden.

Volg ons op deze kanalen

Spotify

Spotify

Deezer

Deezer

Apple Podcast

Appla Podcast

Google Podcast

Google Podcast

Heeft u soms last van lage rugpijn? U bent niet alleen! Maar liefst 85% van de mensen heeft er wel eens last van. Bovendien is lage rugpijn de belangrijkste oorzaak van arbeidsongeschiktheid.

In deze podcAZt gaat dr. Michiel Vande Kerckhove, een ervaren orthopedist in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV,  dieper in op deze veelvoorkomende klacht. Luister en leer meer over de oorzaken en mogelijke behandelingsmethoden en ontdek wat u zelf kunt doen om lage rugpijn te voorkomen.

Maar liefst een op de vier mensen krijgt in zijn leven te maken met psychische problemen, maar slechts een deel vindt de weg naar gepaste zorg. Ongeveer drie jaar geleden vond Bart zijn weg gelukkig toch en kwam hij terecht op onze dienst Pyschiatrie-Psychosomatiek. In onze nieuwste podcAZt vertelt hij open en eerlijk over hoe hij zijn opname en tijd in het ziekenhuis ervaren heeft. Dr. Jürgen De Fruyt, arts-departementshoofd, gaat met hem in dialoog en gaat ook dieper in op het zorgvernieuwingsstraject waar de dienst volop mee bezig is.

In het eerste deel van deze reeks over allergieën hebben dr. Sophie De Craene, dr. Kato Speleman en dr. Christel Haenebalcke het uitgebreid over allergieën die zich vestigen op het oog-of neusslijmvlies en op de luchtwegen.

In deze editie van onze podcAZt over de Allergiekliniek laten we dr. Kate Sauer, dr. Marleen Goeteyn en dr. Tania Claeys aan het woord om meer te vertellen over mogelijke voedselallergieën en dan specifiek bij de jongsten onder ons.

Vanuit ons Slaaplabo vertelt dr. Kristof Verhoeven over de aandoeningen die ons uit onze slaap kunnen houden en legt hij uit hoe hij en zijn team onze patiënten opnieuw de weg naar dromenland wijzen. Een hele slaapverwekkende podcAZt dus … of net niet!?

Onze huid is ons vijfde zintuig en ons grootste orgaan. Daar kunnen we maar beter goed zorg voor dragen. De vier dermatologen van de dienst Huidziekten op campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV vertellen ons hoe we dat kunnen doen en ook hoe zij je kunnen helpen als je met bepaalde huidproblemen te kampen krijgt. Dr. Isabelle Rooms zal het over de wat dubbele relatie tussen onze huid en de zon hebben, maar ook over de behandelopties die er zijn als je toch huidkanker zou krijgen. Dr. Els Wittouck legt een en ander uit over enkele vaak voorkomende huidinfecties. Dr. Marleen Goeteyn geeft meer informatie over eczeem, een vervelende jeukende huidaandoening. En tot slot komen we van dr. Sarah Bosma meer te weten over psoriasis, een huidaandoening die 1 op de 30 Belgen treft

01:05-06:25 Huidverzorging, dr. Isabelle Rooms

06:32-14:20 Huidkanker, dr. Isabelle Rooms

14:27-22:42 Huidinfecties, dr. Els Wittouck

22:55-33:44 Eczeem, dr. Marleen Goeteyn

32:58-45:07 Psoriasis, dr. Sarah Bosma

Zintuigen: we hebben er vijf en stellen ons daar weinig vragen bij … tot ze niet of niet langer naar behoren doen wat ze zouden moeten doen. Bij problemen met onze ogen of oren kunnen we ons nog wel iets voorstellen, maar ruiken en proeven vinden we eigenlijk vanzelfsprekend. Hier, in het Geur- en smaakcentrum op campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV, krijgen neus-, keel- en oorartsen dr. Bob Lerut en dr. Anne-Sophie Vinck heel regelmatig te maken met patiënten die met een verstoorde geur- en smaakbeleving kampen.

Back To Top