Ga naar hoofdinhoud

dr. Mathias Van Tornout

Anesthesioloog en intensivist

departement Anesthesie – Reanimatie, campus Sint-Jan

operatiekwartier.brugge@azsintjan.be

050 45 21 93

Dr. Mathias Van Tornout studeerde in 2012 summa cum laude af als arts aan de KU Leuven. Vervolgens behaalde hij in 2017 het masterdiploma in de Anesthesie en reanimatie, na opleiding te hebben genoten aan het UZ Leuven en op campus Sint-Jan van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV en campus Sint-Jan van het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL).

In 2018 behaalde hij zijn bijzondere beroepstitel intensieve zorgen na een residentschap op campus Sint-Jan in Brugge. Aansluitend werkte hij gedurende een half jaar als anesthesioloog in het AZ Delta in Roeselare met focus op locoregionale anesthesie. Hierna werkte hij in 2019 gedurende een jaar als senior clinical fellow in de cardiothoracale anesthesiologie en intensieve zorgen in het Harefield Hospital van het Royal Brompton & Harefield NHS Foundation Trust in Londen.

Dr. Van Tornout heeft een bijzondere interesse in de uitgebreide toepassingsgebieden van echografie in de peri-operatieve setting en op Intensieve zorgen. Zo behaalde hij het Europese diploma voor transoesofageale echocardiografie (EACVI/EACTA), het Europese diploma voor locoregionale anesthesie (EDRA) en een diploma in focused intensive care echocardiography (FICE). Hij probeert bij te dragen aan de opleiding van anderen en is onder meer EPALS-instructeur.

In maart 2020 startte dr. Van Tornout als tijdelijk aangenomen arts-specialist op campus Sint-Jan en in mei 2021 vervoegde hij er het departement Anesthesie – Reanimatie, waar hij zich onder andere toelegt op cardiothoracale anesthesie en locoregionale anesthesietechnieken.

Back To Top