Ga naar hoofdinhoud

Informatiedag omtrent gehoorverlies en hooroplossingen

25/10/2023 09:00 | Fysieke opleiding - Magdalenazaal Brugge

De impact van gehoorverlies op ons algemeen welzijn en waardig ouder worden neemt een steeds grotere rol in onze maatschappij en wordt vaak onderschat. De laatste jaren tonen meer en meer studies deze nadelige invloed aan. Daartegenover staat dat meer en meer mensen slechthorend worden of reeds zijn. De wereldgezondheidsorganisatie WHO startte daarom recent een campagne op om gehoorverlies bespreekbaar te maken.

In kader hiervan organiseert de dienst Neus-, Keel- en Oorziekten van het AZ Sint Jan te Brugge, in samenwerking met de stad Brugge, een informatiedag omtrent gehoorverlies en de behandeling ervan.

Verslag van dit evenement/symposium

Programma

  • Het voormiddag programma omvat de werking van het gehoor, de onderzoeken tot het vaststellen van gehoorverlies en de werking van hoortoestellen.
  • In de namiddag gaan we dieper in op de oplossingen voor wanneer een hoortoestel ontoereikend wordt. De verschillende soorten hoorimplantaten zullen aan bod komen (beengeleidingsimplantaten en middenoorimplantaten) en welke gehoorverliezen zij kunnen verhelpen. Finaal geven we uitleg over cochleaire implantatie en de werking van ons cochleair implant centrum.

Meer info: www.oortotoor.be

Sprekers

Moderator

Back To Top