Skip to content

MKA, nu ook op volledig vernieuwde locatie op campus SFX

PDF opslaan
Editie 51 - Feb 2022

Sinds september 2020 heeft de dienst Mond-, kaak- en aangezichtchirurgie (MKA) zijn activiteiten uitgebreid naar campus SFX. In het centrum van Brugge, met ruime parkeermogelijkheid op wandelafstand, vindt de patiënt er een gloednieuwe consultatiedienst. Ideaal voor een eerste consult, ingreep of controleraadpleging in een rustige en private sfeer.

ACTIVITEITEN VERDER UITBOUWEN EN VERFIJNEN

Op een splinternieuwe consultatiedienst in het historisch centrum van Brugge, langs de Augustijnenrei, krijgen MKA-patiënten net zoals op campus Sint-Jan alle hoogwaardige poliklinische zorgverlening aangeboden. De chirurgen van de dienst MKA beheersen allen de basistechnieken en -ingrepen binnen de orale chirurgie. Door het engagement van elk staflid om zich in het bijzonder ook nog toe te spitsen op een bepaalde subdiscipline groeide de dienst uit tot een verwijs- en referentiecentrum dat de behandeling van elke pathologie en subspecialisatie binnen het vakgebied aanbiedt. De nieuwe locatie geeft het team van MKA-chirurgen, dat door de samensmelting met de dienst MKA van het AZ Sint-Lucas Brugge recent nog uitbreidde, meer ruimte om hun activiteiten verder uit te bouwen en te verfijnen.

POLIKLINISCHE INGREPEN EN CONSULTATIE

Patiënten kunnen op campus SFX terecht voor poliklinische ingrepen zoals chirurgische verwijdering van tanden, ingrepen op de kaakbeenderen, plaatsing van tandimplantaten en verwijdering van kleine letsels aan de slijmvliezen of huidletsels in het gelaat. Daarnaast kunnen ze er advies krijgen omtrent een kaakcorrectie, kaakgewrichtsproblemen en speekselklieraandoeningen of de behandelmogelijkheden bij snurken of OSAS (obstructief slaapapneusyndroom) of kunnen ze er een andere ingreep in het ruimere gebied van het gelaat en de hals bespreken met de chirurg.

RUIME, GEAVANCEERDE VOORZIENINGEN

Er is parkeergelegenheid voorzien op 2 minuten wandelafstand, in de Hoedenmakersstraat nummer 7. Patiënten kunnen zich rechtstreeks aanmelden aan de ingang via de Spanjaardstraat nummer 14, waarna ze kunnen plaatsnemen in de wachtzaal. Er zijn drie ruime en identieke behandelzalen ingericht, waar twee MKA-chirurgen simultaan kunnen werken. Alle medische apparatuur is volledig nieuw, inclusief een Cone Beam CT, die problemen ter hoogte van de tanden, kaakbeenderen, sinussen of kaakgewrichten ter plaatse direct in detail in beeld kan brengen. Het toestel geeft ook de mogelijkheid om het aanwezige botvolume voor implantaatplaatsing direct te evalueren.

MKA
Patiënten kunnen zich rechtstreeks aanmelden aan de ingang via de Spanjaardstraat nummer 14, waarna ze kunnen plaatsnemen in de wachtzaal. Er zijn drie ruime en identieke behandelzalen ingericht en de gloednieuwe medische apparatuur omvat ook een Cone Beam CT-toestel.

VEILIGHEID GEGARANDEERD

Deze locatie is ook uiterst geschikt voor de uitvoering van ingrepen onder intraveneuze sedatie. Hiervoor loopt er een goede samenwerking met de dienst Anesthesie, die de veiligheid van de patiënt garandeert. Er is een ontwaakruimte met vier bedposities, die volledig zijn uitgerust met de nodige monitoringvoorzieningen. Kortom, de perfecte locatie voor een eerste consult, ingreep of controleraadpleging in een rustige en private sfeer in hartje Brugge.

Stafleden van de dienst MKA

Lees ook :

MKA gebeten op vooruitgang en verdere ontwikkeling

Geschreven door Meer auteurs

Verwant

Geen publicaties beschikbaar...
Geen podcAZt beschikbaar...
Geen media beschikbaar...
Geen gepland event beschikbaar...