skip to Main Content

Symposium Ethiek en economie. Professionele zelfzorg voor de arts – Second Victim

21/04/2022 20:30 | Digitale opleiding

Programma

Rond het thema zelfzorg is al veel verteld en geschreven, maar dan vooral over algemene zelfzorg. Tijdens dit symposium gaan we dieper in op professionele zelfzorg. Als arts heeft u vaak een overvolle agenda, waardoor u gehaast bent, de tijd ontbreekt voor reflectie, er minder aandacht is voor de eigen stress-signalen.

We staan stil bij situaties waar u als arts zelf emotioneel geraakt wordt tijdens patiënten- contacten. Heel specifiek zoomen we in op de mogelijke impact van klinische incidenten op de zorgverlener als second victim. Hoe kunnen we, in plaats van dit weg te slikken en door te gaan, er anders mee omgaan? Tot slot lichten we mindfulness als een heel concrete toepassing van zelfzorg uit.

Inloggen/registreren

Toch al geregistreerd? Klik hier

Praktisch

De unieke link en code die u nodig heeft om deel te nemen aan het webinar ontvangt u ten vroegste één dag voordien of de dag zelf. Een uur voor aanvang van het symposium krijgt u nog een reminder.

Na afloop van het symposium verwerkt de dienst Communicatie van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV de gegevens van alle aanwezigheden om ze voor accreditatie door te geven aan het RIZIV. Kinesitherapeuten zijn zeker welkom op het symposium maar er werd geen aanvraag voor accreditatie bij Pro-Q-kine voorzien.

Omdat de verwerking ervan enige tijd in beslag neemt, kan het even duren vooraleer de accreditatie in uw profiel verschijnt.

Vind hier de handleiding van de ZOOM Webinar

Sprekers

Moderator

  • dr. Lloyd Remaut

Back To Top