Doorgedreven parkinsonbegeleiding

Doorgedreven parkinsonbegeleiding

De ziekte van Parkinson is onvoorspelbaar en veroorzaakt heel uiteenlopende beperkingen en obstakels. Genezing is vooralsnog niet aan de orde, maar de juiste medische en paramedische begeleiding kan de patiënt hulpmiddelen aanreiken om een optimale levenskwaliteit te verzekeren. Vandaar de oprichting van een gloednieuw parkinsonzorgprogramma in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV.

Nieuw: Sportmedisch Adviescentrum in AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

Nieuw: Sportmedisch Adviescentrum in AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV

Bewegen, bewegen, bewegen… Het wordt de mensen voortdurend om de oren geslagen vandaag. Maar wanneer ze dan eindelijk aan het sporten gaan, doen ze het vaak niet op de juiste manier: sommigen vergen te veel van zichzelf, anderen gebruiken dan weer het verkeerde materiaal. Dit leidt tot vervelende blessures –een kwaal waar ook beroeps- en topsporters helaas niet van gespaard blijven. Door recente gebeurtenissen in de sportwereld hebben mensen ook steeds meer vragen over sportvoeding en willen ze graag hun conditie laten testen. Om al deze redenen gaat in AZ Sint-Jan AV Brugge-Oostende vanaf juni 2009 het Sportmedisch Adviescentrum van start.

Betere levenskwaliteit ondanks Onverklaarde Lichamelijke Klachten

Betere levenskwaliteit ondanks Onverklaarde Lichamelijke Klachten

In de Kliniek voor Onverklaarde Lichamelijke Klachten (KOLK) van AZ Sint-Jan AV kunnen volwassen patiënten terecht met reeds langer bestaande lichamelijke klachten waarvoor geen medisch-organische verklaring wordt gevonden. Kenmerkend voor de polikliniek is de multidisciplinaire benadering van de patiënt. Een team specialisten zet zich in om de symptomen van de patiënten te verlichten en de levenskwaliteit te verbeteren.