Gebruik de knoppen om de artikels, publicaties en presentaties van deze auteur te raadplegen.
De dienst Neus-, keel- en oorziekten heeft de smaak van subspecialisatie te pakken
In zijn meer dan 100-jarige bestaan kreeg de dienst Neus-, keel- en oorziekten (NKO) op campus Sint-Jan de kans om…
Blijft schildklierkanker een zeldzame ziekte?
De incidentie van schildkliercarcinoom neemt toe. Er is een significante stijging van kleinere tumoren, gedreven door een ontwikkeling van de beeldvorming en de steeds hogere precisie daarvan. In een hechte samenwerking met externe artsen wil het multidisciplinair schildklierkankerzorgteam aangepaste expertise en richtlijngestuurde zorg bieden.
Hoogtechnologische infrastructuur voor eeuw oude dienst Neus-, Keel- en Oorziekten
De dienst Neus-, Keel- en Oorziekten (NKO), Hoofd- en Halschirurgie van het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV viert zijn honderdjarige bestaan…
Special: robotgeassisteerde chirurgie in het AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
De komst van robotica in de geneeskunde brengt een (r)evolutie teweeg in de medische en verpleegkundige zorg voor de patiënt. De procedures die met behulp van robotica verricht worden en het aantal chirurgische disciplines die de roboticatechnologie implementeren, groeien jaarlijks in aantal. Sinds de eerste laparoscopische cholecystectomie in 1985 is de chirurgie opnieuw op een innoverende manier in beweging.
Belgische primeur: robotgeassisteerde hoofd-halschirurgie
In de constante zoektocht naar minimaal invasieve chirurgie heeft de robot nu ook zijn debuut gemaakt in de hoofd- en…
Het Oncologisch Hoofd-Hals Centrum van AZ Sint-Jan AV voorgesteld
Voor een oncologische patiënt is een multidisciplinair en patiëntgericht zorgmodel de sleutel tot de beste behandeling en begeleiding. Al meer dan 25 jaar bestaat er in AZ Sint-Jan AV een georganiseerd multidisciplinair overlegmodel tussen de betrokken disciplines voor de patiënt met een hoofd- en halstumor. Dit werd in 2005 geformaliseerd door de oprichting van het Oncologisch Hoofd-Hals Centrum. MKA- en NKOchirurgen, radiologen, radiotherapeuten, medisch oncologen, anatomopathologen, logopedisten, diëtisten en maatschappelijk werkers werken er samen in een specifieke infrastructuur, met professionele coördinatie en in nauwe samenwerking met de huisarts.